Zhodnocení roku 2012

28.04.2013 17:26

 

            Sportovní rok 2012 začal lyžařskou sezonou 2011-12. Závodníci Ski klubu Strakonice se zúčastnili Šumavského maratonu a minimaratonu na Kvildě. Nejlepších výsledků dosáhli v silné konkurenci ve svých kategoriích Johanka Hůrková (4.), Kateřina Jeníčková (4.) a Kateřina Kučerová (6.). V tradičním závěrečném závodě Jarní běh pak všechny šokovala Johanka Hůrková, která, ač závodila s o rok staršími, dokázala zvítězit v kategorii nejmladšího žactva do 10 let. Na stupně vítězů vystoupil také Vláďa Slanec, který byl v kategorii mladších dorostenců 3., Jirka Poisl byl 6. Obou krajských závodů se dále zúčastnili Š. Hanušová, J. Slanec, A. Hanuš, a O. Poisl.

            V jarním přípravném období jsme se zúčastnili závodu Běh Mufloní stezkou v Katovicích. Nejlepších výsledků dosáhli Johanka Hůrková (2.), Tonda a Vojta Hanušovi (oba 3.) a Tomáš Sosna (3.). Vybraní závodníci se také zúčastňovali závodů v letním biatlonu, kde např. Kateřina Jeníčková dokázala vyhrát i celostátní závod Českého poháru. Po celou letní sezonu závodníci pravidelně trénovali v běhu, na kole i kolečkových lyžích, relaxovali na raftech i trénovali 2-3x denně na soustředění na Kubově Huti. Natrénované kilometry pak zúročili v podzimních krosech a hlavně v zimních lyžařských závodech. Na podzim se ve Ski klubu objevila jména nových závodníků a hned se dokázali zapsat mezi nejlepší: v běhu do vrchu Vodník ve Vimperku Matyáš Jánský výborné 3. místo, Jarda Zahradník a Tonda Hanuš 5. místo, v lyžařském krosu na Hajné Hoře pak Matyáš Jánský krásné 2. místo, Štěpánka Hanušová 4. místo, Tonda Hanuš 5. místo. Vrcholem podzimní sezony byl, jako každoročně, domácí závod Běh okolo Kuřidla, kde dokázal být Matyáš Jánský znovu 2., stejně tak i v dorostu jeho bratr Šimon, Jarda Zahradník 3., Vojta Silovský, Tonda Hanuš a Katka Jeníčková 4. a Štěpánka Hanušová 5. Závodů se zúčastnili i naši nejmladší závodníci Josefína Jánská (2008) a Štěpán Melichar (2007).

            Závěr roku se nesl ve znamení prvních lyžařských závodů. V závodech 1. sníh na Kvildě byla nejlepší Štěpánka Hanušová (5.), Johanka Hůrková (6.) a Jirka Poisl (7.). V samém závěru roku pak Johanka Hůrková závodila ve Zwieselu, kde ve sprintu dokázala vyjet 4.místo a na Vodnickém kritériu 30.12. dokonce suverénně zvítězila (Vojta Silovský byl ještě 6.).