Ohlédnutí za rokem 2011

05.04.2012 18:00

V roce 2011 oddíl běžeckého lyžování SKI KLUBU Strakonice znovu rozšířil počet svých členů, hlavně v dětských a mládežnických kategoriích. Dále se prohlubovala spolupráce s SK biatlon Strakonice.

Příprava na zimní, lyžařskou, sezónu začala pravidelnými tréninky již na jaře. Kromě běžeckých tréninků a tréninků na kolečkových lyžích jsme se, kromě vlastních jarních a podzimních kontrolních závodů,  účastnili také závodů v přespolních bězích v okolí – Běh Mufloní stezkou v Katovicích, krosové závody ve Střelských Hošticích – v létě Běh městem ve Strakonicích a na podzim pak příprava vyvrcholila účastí na tradičních lyžařských krosech – Vimperk – běh do vrchu Vodník, Hajná hora. Tradicí se již stalo srpnové dvoutýdenní soustředění, kdy se trénuje dvoufázově a nabíráme potřebné síly na podzimní a hlavně zimní sezónu.

Vrcholem našeho podzimního snažení byla pak organizace (za finanční pomoci města a pod záštitou starosty města) a samozřejmě také aktivní účast na již 41. ročníku Běhu Okolo Kuřidla 2011, jako XI.ročníku Memoriálu Františka Kováře (dorostenky Jeníčková a Kučerová 2., resp. 3.místo, žáci Hanuš V., Hanuš A. 3.místa ve svých kategoriích).

 

Vrcholem zimní sezony 2010/11 byl krajský přebor ve Vimperku na Vodníku, kde získala Hanušová Š. 5.místo, Poisl J. 7.místo, Poisl O. 8.místo, Slanec J a Hanuš A 10. a 11.místo, Slanec V 8.místo, Brejchová J. 5.místo a Martanová S. v ženách 3.místo. Medailový úspěch jsme měli také v závodě krajského přeboru štafet, kde mladší žáci Poisl O. a Slanec J. získali bronzovou medaili a dvojice Brejchová J. a Vondrysová K. získala 4.místo mezi mladšími dorostenkami.

Zimní sezónu 2011/12 jsme zahájili Silvestrovským kritériem na Vodníku ve Vimperku. V konkurenci závodníků celého kraje dokázala ve svém prvním lyžařském závodě mezi nejmladšími lyžaři získat krásné 2.místo Johanka Hůrková (rodí se nám nový talent?). Úspěch doplnil také 3.místem Vláďa Slanec v mladším dorostu

 

I přes úspěchy se ve Strakonicích potýkáme s problémy se sněhem, takže jsme hodně závislí na dojíždění (Vimperk, Kvilda, Zadov). Velký dík všem rodičům, kteří nám s dopravou pomáhají. Problémem také je, že obrovská konkurence v kraji (závodníci z Vimperka a Stach, kteří vyhrávají také celostátní a mezinárodní závody), brání našim závodníkům ve vyjetí výkonnostních tříd potřebných k účasti na republikových závodech. Ale porovnání s nejlepšími pro nás je zároveň obrovskou motivací do nového tréninku.

 

Děkujeme všem trenérům, kteří se na výchově mladých lyžařů-běžců ve Strakonicích podílejí (Melichar, Žák, Sosna, s atletickou přípravou pak také Pudil a Valíček).

 

 

                                                                                                Za SKI KLUB Strakonice – sekci běžeckého lyžování

                                                                                                Mgr.Radek Sosna, Bohumil Melichar