Kvildský pašerák 12.2.2017 - zlatí Matýsek, Štěpánka a Mirka

13.02.2017 17:28

Neděle 12. 2. 2017 byla termínem konání Kvildského pašeráka. Závodilo se na Kvildě za ideálního lyžařského počasí ( jasno, slunečno, -7°C ) volnou technikou s hromadným startem. Ke startu bylo přihlášeno na 84 lyžařů ve všech věkových kategoriích. Mladí lyžaři Ski klubu Strakonice si domů odvezli 4 poháry za 1. místa a i ostatní závodníci byli vidět.

Naši nejmladší závodníci startovali v kategorii lyžařského potěru na 500 metrů. Po výsledcích minulých závodů již Matěj Novák patřil mezi favority této věkové kategorie. Po startu závodu se také hned dostal do čela, pád ho však odsunul s mírnou ztrátou na 3. místo. Matěj se nevzdal a oba závodníky před sebou znovu dojel a při pokusu o předjetí došlo ke kolizi a Matěj znovu upadl. To už bylo za polovinou tratě. Ani druhý pád Matěje neodradil od závodění a ještě dokázal doběhnout těsně ( 0,4 sek. ) za vítěznou závodnicí v kategorii děvčat, která mu ještě před cílem nesportovně zkřížila trať, aby mu zabránila v předjetí. Mezi chlapci tak obsadil 1. místo a získal nádherný zlatý pohár. Mezi děvčaty doběhla Lucie Heide na 6. místě.

Podobně jako Matějovi se vedlo také Štěpánce Hanušové v kategorii mladších dorostenek, Miroslavě Chvalové ( starší dorostenky ) a Antonínu Hanušovi ( starší dorost ), kteří dokázali využít menší účasti závodníků a ve svých kategoriích suverénně vyhráli a i pro ně byly připraveny krásné zlaté poháry, které převzali od starosty Kvildy Václava Vostradovského.

Neztratili se však ani ostatní strakoničtí. Barbora Silovská doběhla pátá v kategorii žactva do 10 let, její bratr Vojtěch Silovský byl čtvrtý mezi staršími žáky a Tereza Vlasáková pátá mezi mladšími žákyněmi.

„Z osmi závodníků si čtyři vezou domů poháry za vítězství, takže trenér musí být spokojen! Pár maličkostí z tratě jsme sice se závodníky probrali, ale jinak opravdu spokojenost. Mám radost, že i když naši nejlepší starší žáci startovali na Českém poháru v biatlonu, tak ostatní jsou schopni je zastoupit. A když se povede ještě takové počasí jaké bylo dnes na Kvildě, tak je to paráda.“ hodnotí trenér Ski klubu Strakonice Radek Sosna.

 

Výsledky: Lucie Heide - 6. místo

Novák Matěj - 1. místo

Silovská Barbora - 5. místo

Vlasáková Tereza - 5. místo

Silovský Vojtěch - 4. místo

Hanušová Štěpánka - 1. místo

Chvalová Miroslava - 1. místo