KP volně - Matěj přeborníkem kraje, 5 medailí

28.01.2020 21:29

Díky všem dnešním závoďákům na KP volně na Vodníku. Startovalo se hromadným startem po jednotlivých kategoriích volnou technikou.
A závodníci Ski klubu Strakonice se neztratili.

Již mezi nejmladšími si pro druhé místo na 200 m trati doběhla Kristýnka Půbalová. Sedmým místem ji doplnila Linda Bažatová. V další kategorii minižaček skončily Lucie Půbalová na 4. místě, Agáta Bažatová na 6. místě, Adéla Wágnerová na 7. místě a Klára Zahradníková na 9. místě. Mezi stejně starými chlapci doběhl Adam Heide na 5. místě.

Z pohledu strakonických závodníků byla nejobsazenější (a také nejúspěšnější) kategorií kategorie nejmladších žaček. Silvie Půbalová vyhrála s těsným náskokem před druhou v pořadí, a další 4 strakonické závodnice v cílové rovince bojovaly o 3. místo. V napínavém finiši nakonec bronzovou medaili vybojovala Beáta Brandová, před Anetou Stehlíkovou (4. místo), Lucií Heide (5. místo) a Viktorií Šímovou (6. místo). Na desátím místě je doplnila ještě Julie Fiche.
Velmi napínavý byl také závod mladších žáků. Po taktickém výkonu zvítězil Matěj Novák o 3,5 s, v souboji o 2. místo byl nakonec smutnější Jakub Šíma, přesto je 3. místo a bronzová medaile z KP úspěchem. Mezi děvčaty dojela Lucie Malečová na 10. místě. Ve starším žactvu přidal Matthew Fiche 8. místo.

Ještě jednou velký dík všem za reprezentaci našeho oddílu a velká gratulace medailistům. Po čase se znovu do Strakonic vrací titul krajského přeborníka Jihočeského kraje zásluhou Matěje Nováka (v mladších kategoriích do 10 let se tento titul ještě neuděluje), výborným úspěchem jsou i další medaile. Píle v tréninku se vyplácí!

Výsledky na https://www.sportsoft.cz/OfficialResults/2020/20200126_kp_viimperk_volne_mass_kat.pdf?202001.26.03.20