Činnost SKI-KLUBU v roce 2010

04.07.2011 09:07

            Běžecký oddíl Ski klubu Strakonice se v roce 2010, kromě práce se stávajícími členy,  zaměřil na další vyhledávání mladých talentů lyžařů-běžců. V zimní sezóně 2010/11 tak počet mladých lyžařů mladších 18 let dosáhl počtu 11. Nejlepší odchovanec našeho oddílu posledních let, Jan Melichar, již v barvách Skiklubu Šumava Vimperk závodil na republikových závodech (včetně 1.ligy běhu na lyžích smíšených družstev) a vyjel si I.VT v juniorské i mužské kategorii. Zúčastnil se mezinárodních závodů Bavorský pohár, kde získal 3. a 9. místo. Získal také 19.místo v juniorské kategorii na Zlaté lyži Českomoravské vrchoviny.

Pravidelné tréninky v přípravné letní sezóně byly propojeny s účastí na podzimních lyžařských krosech v rámci kraje. Tradičně druhou říjnovou sobotu uspořádal Ski klub ve Strakonicích-Habeši Běh Okolo Kuřidla jako již 10.ročník memoriálu Františka Kováře. „Kulatý“ ročník byl obohacen besedou s olympijskou vítězkou a mistryní světa v běhu na lyžích Kateřinou Neumannovou, která vzbudila velký zájem a ohlas. Vítězem hlavní kategorie mužů se stal český reprezentant v běhu na lyžích Martin Jakš.

 

V zimních měsících se mladí lyžaři účastnili lyžařských závodů (dle sněhových podmínek). Největším úspěchem byla bronzová medaile Jana Slance a Ondřeje Poisla v přeboru kraje v závodě štafet mladších žáků. Většina lyžařských tréninků i závodů probíhala v lyžařském areálu Vodník ve Vimperku.

Zvláštní kapitolou je spolupráce s nově vzniklým oddílem biatlonu ve Strakonicích. Většina lyžařů se kromě lyžařských tréninků učila střílet, zacházet se zbraní a účastnili se také závodů. Také do budoucna plánujeme další spolupráci obou oddílů.

 

                                               Za Ski - klub Strakonice, oddíl běžeckého lyžování

Mgr.Radek Sosna

10.4.2011